Profile

Portfolio

Recognition

 

 

 

Television Production Facility
Somerville Community Access Television

Somerville, MA

In this project, the Union Square Fire Station was converted into a public access cable TV studio and offices. An entirely new cable TV studio was fitted into the first floor of the building. The design included new oak window infills, an acoustically isolated TV studio, control room and edit suite, and offices and support space for Somerville Community Access TV. The design also included the provision  of new access stairs to the second floor of the building to ready the space for future use. Central to the projects success was the maintenance of the character and appearance of the old building, which serves as a landmark in the newly revitalized Union Square. DiMarinisi & Wolfe's design was done so that the new work fit into the old structure and the new oak facade infill complemented the new plaza built in front of the building.

DiMarinisi & Wolfe provided full architectural services and acted as design liaison between the City of Somerville's Community Access TV Corporation  and Warner Cable, which provided project funding and is a project tenant.