Profile

Portfolio

Recognition

 

 

Somerville Public Safety Facility
Stow, MA

DiMarinisi & Wolfe was the architect for the new up-to-date police station to replace the town of Stows existing station, which has been housed in a cramped former school building. The new police station site is a narrow parcel on Route 117 bounded by a church and a pond. D&W's design creates a single story, L-shaped police station with pitched roofs, in character with the neighboring church, other town buildings and the general rural police operations and creates a site courtyard that is partially screened from public view and can be controlled from the dispatch area. In keeping with the towns limited budget, the building project design has been kept as tight as possible. The new station has been occupied by the Stow Police since October of 1996.