Profile

Portfolio

Recognition

 

 

2 Park Plaza Office Building
Boston, MA

This project required the design of an addition on top of an existing historical building in downtown Boston. The addition filled in a jagged one and two story gap in the roof line of the building. DiMarinisi & Wolfe's design, which was praised by the Boston Redevelopment Authority and the Boston Society of Architects as an outstanding example of how to do historically sensitive additions, provided new space behind a facade which neatly and seemingly extends the building fabric upward. A set back at the sixth floor level provides a balcony for one tenant and visually notes the fact that the original building is made up of three adjacent older structures. From an urban design point of view, the new addition was built to meet the corner roof line of the neighboring Transportation Building, providing a stronger street front line than previously existed.

A special feature of the design was the reproduction in fiberglass of an old, very badly deteriorated sheet metal cornice. The replaced cornice marks subtly the joint between new and old.