Profile

Portfolio

Recognition

 

 

Hyde Park Police Station Renovations
Boston, MA

The Hyde Park Police Station project required the renovation of an existing building into a modern full-service police facility. Because of the interior reorganization of the facility and the need to meet handicap accessibility requirements, there was an opportunity to provide a new entry and street-front presence for the building.

DiMarinisi & Wolfe's design solution was to build a new canopy and porch at the center of the building's facade; the porch is flanked by a new handicap ramp and splayed entry stair, which each out to the sidewalk to bring the public into the building. the canopy and railing system are made of sand-blasted stainless steel and crimson color galvanized steel and the new entry is decorated with polished pink granite panels. The new decorative materials enliven the original building design without upstaging it - the gabled canopy in an abstracted version of the building 's pediments and the crimson and pink colors of the new materials complement the existing brickwork.