Profile

Portfolio

Recognition

 

 

Ergo Science Research Lab
Charlestown, MA

This project required the conversion of the attic in a historic granite building in the Charlestown Navy Yard into the Corporate offices and research laboratory of a biomedical technology company. The entire renovation had to be done within the tight confines of the heavy timber roof trusses spaced twelve feet apart in the attic.

The work included design of high profile office space featuring custom woodwork, space defining pergolas and neon corporate logo, a multi-station research laboratory with associated tissue culture laboratory, radioisotope laboratory, heavy equipment room, glassware / autoclave /cage-washing room, darkroom, volatile chemical storage and radioactive waste storage; and a laboratory animal facility with animal care and housing space and research procedures rooms. 

DiMarinisi & Wolfe's services included programming and full architectural design services for the renovation.